Ro­mi­ge kaaso­me­let met ru­co­la

Je kunt ontbijten met een gekookt eitje, maar je kunt ook uitpakken met dit romige omelet.

Ingrediënten

60 g rucolasla (zakje à 30 g)
3 bosuien
2 potten geroosterde rode paprika’s in pot (à 465 g)
2 el traditionele olijfolie
6 middelgrote eieren
1 dl verse slagroom
100 g geraspte belegen kaas (zakje à 150 g)
20 g ongezouten roomboter

Bereiden

  1. Was de rucola en sla droog. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukken van ca. 1 cm. Snijd de paprika’s in repen. Verhit de olie in de wok en roerbak op hoog vuur de rucola en bosui ca. 1 min. Schep de paprika erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop in een kom de eieren los met de slagroom, kaas en naar eigen smaak de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  2. Verhit de boter in een grote koekenpan. Schep het eiermengsel erin en laat op matig hoog vuur stollen. Schuif steeds het gestolde ei van de zijkant naar het midden. Schep de rucola op een kant van de omelet als de bovenkant bijna gestold is. Klap de omelet dubbel en laat op een schaal glijden.

Bron: AH.nl

Ontvang gratis afvaltips & recepten in je mail!Waar wacht je nog op? Vul hieronder jouw e-mailadres in en ontvang gratis afvaltips en recepten!